Bio

Reino Nordin on monista rooleistaan tunnettu näyttelijä sekä Emma-palkittu muusikko, jonka vangitseva karisma, ihon alle työntyvät tulkinnat ja koskettavat kappaleet ovat vakiinnuttaneet hänen asemansa yhtenä Suomen rakastetuimpana artistina.

Reino tutustui teatterin ja taiteen maailmaan lavastaja-äitinsä ja kuvanveistäjä-isänsä jalanjäljissä jo lapsena: lahjakas taiteilijaperheen kasvatti teki ensimmäisen roolityönsä näyttelijänä jo kahden ja puolen vuoden iässä. Sittemmin Reino on tehnyt lukuisia roolisuorituksia tunnetuissa suomalaisissa sarjoissa ja elokuvissa, kuten Hymypoika (2003), Vuonna 85 (2013) sekä kansainvälistäkin mainetta niittäneessä Pahanhautoja-kauhuelokuvassa (2021).

Myös lapsuudenkodissa soineet maailmanmusiikin rytmit tarttuivat Reinoon jo varhain. Kun Reino vaivihkaa omi äitinsä basson itselleen ja päätti opetella soittamaan sillä Beatlesin tuotannon läpi, avautui maailma joka vei mennessään. Pian basso sai rinnalleen perkussiot, kitaran, pianon, saksofonin ja milloin minkäkin Reinoa kiehtoneen soittimen aina munniharpusta didgeridoohon.

Reino aiheutti mielellään hämmennystä soittamalla kaduilla rumpuja tai kaivamalla raitiovaunussa huuliharpun esiin. Jos eleellä sai kanssamatkustajan hymyilemään, hän oli onnistunut tehtävässään. Nuori muusikonalku ymmärsi pian, että hänellä oli taito paitsi aiheuttaa hämmennystä, myös kyky herättää tunteita ihmisissä.

Juuri suuret tunteet välittyvät Reinon musiikista ja vahvoista tulkinnoista vielä tänäkin päivänä. Rakastetut kappaleet kutsuvat kuulijaansa heittäytymään hetkeen ja luottamaan elämän kantavaan voimaan – ne tarjoavat lohtua ja toivoa sekä pyrkivät palauttamaan värit arjen harmaimpiin hetkiin.

Myös lapsuudessa omaksuttu rakkaus rytmimusiikkiin kuuluu Reinon tavassa tehdä musiikkia: omintakeinen tekstin polyrytmiikka sekä keinuttavat melodiat ovat tavaramerkki, jollaista on mahdotonta kategorisoida tai jäljitellä. Reinon ainutlaatuinen muuntautumiskyky näkyy pitkässä ja monipuolisessa urassa, jonka varrelle on mahtunut lukuisia yhtyeitä, tyylilajeja sekä menestyksekäs sooloura, joka on tuonut artistille Emma-palkinnon vuoden striimatuimmasta kappaleesta Antaudun vuonna 2018. Lisäksi Reinolta on kuultu musiikkia myös espanjan kielellä.

Esiintyjänä Reino on avoin ja läsnä. Luonnonläheisyys ja lämpö välittyvät keikoilla: olipa kyseessä tuhatpäinen festariyleisö tai intiimi yksityiskeikka, Reino pyrkii koskettamaan yleisöään ja luomaan ikimuistoisen elämyksen, joka jää osaksi jokaisen paikalle saapuneen tarinaa:

“Urani tärkein palkinto on ollut saada saattaa kappale tärkeäksi osaksi jonkun elämää ja välittää sen kautta valoa ja voimaa”, REINO summaa.